<em>5. Međunarodni festival arheološkog filma Split – MFAF <br />(Split, 8. – 9. studenoga 2018.)</em>

5. Međunarodni festival arheološkog filma Split – MFAF
(Split, 8. – 9. studenoga 2018.)


Međunarodni festival dokumentarnog filma arheologije, kulturne i povijesne baštine, zaštite spomenika, antropologije
 
Organizacijom, jedinstvenog u Hrvatskoj, Međunarodnog festivala arheološkog filma Muzej hrvatskih arheoloških spomenika domaćoj publici predstavlja vrhunske strane i domaće dokumentarce. Festivalski program traje dva dana, a uz natjecateljski dio posjetiteljima nudi i popratni dio u okviru edukativnih radionica za mlade, predstavljanja najnovijih hrvatskih i/ili europskih muzeoloških projekata te retrospektivu filmova o našoj kulturnoj baštini.
Festival doprinosi valorizaciji kulturne baštine i arheoloških istraživanja. On predstavlja platformu za suradnju i razmjenu ideja između stručnjaka ‒ arheologa, povjesničara umjetnosti i povjesničara, muzealaca s jedne i filmskih autora s druge strane, sve u svrhu unapređenja kvalitete produkcije arheološkog/muzejskog filma.
           
Grad Split obogaćen je za još jedan filmski festival potpuno različitog sadržaja od postojećih i to u mjesecu studenom kada Splitu nedostaju kulturna događanja. Kvalitetom programa Festival doprinosi bogatijoj kulturnoj ponudi Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika, grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. 
           
Filmovi se projiciraju na velikom platnu u večernjim satima, a impresivna središnja izložbena muzejska dvorana s površinom od cca 1000 m2 do sada je primila više od 1600 festivalskih gledatelja. Festival, na kojemu je proteklih godina prikazano ukupno 45 filmova u konkurenciji, ponajprije je namijenjen domaćoj publici. Ulaz je na sve projekcije slobodan, a svi strani filmovi imaju hrvatske prijevode.
           
Budući da se festival temelji na popularnom, filmskom mediju, uspjeli smo prodrijeti i do „nove“ publike kojoj nudimo arheološke i muzejske sadržaje na sasvim drugačiji način, a kao jedinstvena filmska manifestacija u Hrvatskoj, od početka imamo kvalitetan odnos s medijima. 
 
Međunarodni festival arheološkog filma - MFAF
Muzej hrvatskih arheoloških spomenika
S. Gunjače 3, 21000 Split, Hrvatska
Tel. 021 323 905
email: festival@mhas-split.hr

http://www.mhas-split.hr/dogadanja/medunarodni-festival-arheoloskog-filma
https://www.facebook.com/MFAF.hr/