Tematska rasprava u Europskom parlamentu „Cultural heritage in Europe: linking past and future“, Bruxelles, 26. lipnja 2018.

Tematska rasprava u Europskom parlamentu „Cultural heritage in Europe: linking past and future“, Bruxelles, 26. lipnja 2018.


Na poziv predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će kao govornica na tematskoj raspravi pod nazivom „Cultural heritage in Europe: linking past and future“ koja će se održati 26. lipnja 2018. godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu.  

Rasprava se održava u sklopu Europske godine kulturne baštine 2018., a  teme o kojima će se raspravljati uključuju ulogu kulturne baštine i njezin doprinos europskom zajedništvu, očuvanje i promicanje kulturne baštine te inovacije i gospodarski potencijal kulturne baštine.

Tematska rasprava se održava u organizaciji Europskog parlamenta, a uz predsjednika Parlamenta Tajanija, sudjelovat će i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje u Europskom parlamentu Petra Kammerevert, povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navracsics, ministri kulture Njemačke, Bugarske, Grčke, Latvije i mnogi drugi sudionici.

Podsjetimo, Europski parlament i Vijeće donijeli su 17. svibnja 2017. godine Odluku (EU) 2017/864 o Europskoj godini kulturne baštine 2018. te se cijele godine u svim zemljama Europske unije odvijaju događanja koja promiču važnost kulturne baštine u suvremenom društvu.

Foto: www.europarl.europa.eu