Europeana Migracije - Dan prikupljanja u Zagrebu

Europeana Migracije - Dan prikupljanja u Zagrebu


U srijedu, 12. rujna, od 10 do 19 sati, u Institutu za migracije i narodnosti, Trg Stjepana Radića 3, održat će se 'Collection Day / Dan prikupljanja', u sklopu projekta Europeana Migracije, u organizaciji Europeane –digitalne platforme za kulturnu baštinu i Ministarstva kulture.

Povodom Europske godine kulturne baštine 2018., Europeana - europska digitalna  platforma za kulturnu baštinu, pokrenula je novi projekt Migracije koji je započeo u ožujku 2018.

Projekt ima za cilj okupiti zbirke posvećene temi migracije iz i unutar Europe. Tijekom 2018. godine, namjera je obogatiti zbirku dodavanjem sadržaja iz institucija kulturne baštine diljem Europe.
 

 
Svi mi imamo predmete - poput slika, pisama, razglednica ili recepata – koje bismo možda podijelili i priče koje bismo ispričali o tome od kuda smo došli i što je oblikovalo naše živote. Za mnoge od nas, to uključuje naše osobne, obiteljske ili priče zajednice o migraciji i imigraciji.

Europeana i Ministarstvo kulture, u suradnji sa Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Institutom za migracije i narodnosti i Hrvatskom radiotelevizijom pozivaju zajednice iz Zagreba i šire da podijele svoje osobne priče o migraciji – i predmete poput slika, dnevnika, videozapisa i pisama – za našu zbirku o migracijama.

Mladi i stari pozvani su donijeti jedan ili više predmeta koji su dio njihove priče o migraciji i njihovih obitelji i koliko je moguće više detalja o njima. Ako s nama podijelite svoju povijest migracija, to nam može pomoći da ispričamo doista veliku priču - priču o Europi i ljudima koji ovdje žive. Vaša priča dio je bogate i zajedničke povijesti migracija Europe, a sada se može zabilježiti i za budućnost.

Više informacija možete pronaći na: https://www.europeana.eu/portal/en/collections/migration