<em>Okrugli stol za održivi turizam „Kreativni kulturni turizam i održive EUSAIR destinacije“ (Split, 16. - 18. listopada 2018.)</em>

Okrugli stol za održivi turizam „Kreativni kulturni turizam i održive EUSAIR destinacije“ (Split, 16. - 18. listopada 2018.)


U okviru I. zajedničke konferencije foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, gradova i sveučilišta koja se održava od 16. do 18. listopada 2018. u Splitu, održat će se i Okrugli stol za održivi turizam „Kreativni kulturni turizam i održive EUSAIR destinacije“.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i pet hrvatskih ministarstava (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture), te uz podršku AI-NURECC inicijative i Europske komisije.

Navedena tri foruma predstavljaju mrežu od 127 tijela i institucija iz osam zemlja jadransko-jonskog područja te su, uz podršku i koordinaciju Stalnog tajništva Jadransko-jonske inicijative, identificirana kao ključni dionici Strategije Europske unije za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR).

Središnji događaj će se održati 17. listopada u jutarnjim satima u hotelu Radisson Blu, Split. Nakon svečanog otvorenja skupa, održat će se dva panela, a u popodnevnim satima održat će se sedam okruglih stolova i Radna grupa za upravljanje EU projektima. Četiri okrugla stola: Plavi rast, Povezivanje regije, Kvaliteta okoliša/poljoprivreda i Održivi turizam, u skladu su s tematskim stupovima EUSAIR-a. Također, tu su i Poduzetništvo žena, Društveni izazovi i Ekonomske analize.

Okrugli stol za održivi turizam održat će se u srijedu 17. listopada, s početkom u 14,30 sati, a podijeljen je na dva panela: 
         

Zainteresirane za sudjelovanje molimo da se prijave ovdje: Online registracija, najkasnije do 10. listopada.

Dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici www.forumaic.org.
Kontakt-osoba u ŽK Split je Nataša Bušić, Odsjek za turizam, tel.: 021/321-118, e-adresa: nbusic@hgk.hr
Fotografija je preuzeta sa stranice http://www.forumaic.org/.