Cjelovečernji plesni koncert Ansambla LADO - IDEJU REGRUTI (13.5.2018.)

Cjelovečernji plesni koncert Ansambla LADO - IDEJU REGRUTI (13.5.2018.)

Cjelovečernji plesni koncert Ansambla LADO IDEJU REGRUTI
13. svibnja u 19.30 sati

KONCERTNA DVORANA VATROSLAVA LISINSKOG

Ansambl LADO se programom Ideju regruti i rođendanskim koncertima koje će održavati u studenome LADO uključio u program obilježavanja Europske godine kulturne baštine 2018.

„Nastavljajući praksu započetu prošle godine, Ansambl LADO postavlja nove koreografije nagrađivane na domaćim ili stranim festivalima. Od dvanaest koreografija, čak se u njih tri prikazuju fragmenti običaja vezanih uz odlazak mladića u vojsku što je utjecalo na odabir naziva ovogodišnjeg programa. Riječ je o koreografiji Ideju regruti dr. sc. Ivana Ivančana po kojoj je ovogodišnji program i dobio ime, Za gorami, dolinami autora Stjepana Perka koja na repertoar Lada prvi put donosi plesove moravskih Hrvata, te Simo hote mladenci, koreografiji koja prikazuje svatovske običaje Turopolja u kojima se izvodio ples za partu, tj. mladenkino oglavlje, u kojem su mladići pokazivali svoju mačevalačku vještinu“, rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan.

Uz spomenute plesove Hrvata koji žive na području današnje Češke, ovim će programom LADO prvi put prikazati i pjesme i plesove otoka Cresa i Jezera na otoku Murteru.

Ulaznice za koncert u Lisinskom, po cijeni od 80, 100 i 120 kuna, mogu se kupiti na blagajni Lisinskog ili putem www.ulaznice.hr. Učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom i članovi kulturno-umjetničkih društava mogu ostvariti popust od 20 % na cijenu ulaznice pri kupnji na blagajni Lisinskog.