Dodijeljene nagrade „Utjecajni projekt 2018“ u okviru konferencije „Najbolji u baštini/Best in Heritage“

Dodijeljene nagrade „Utjecajni projekt 2018“ u okviru konferencije „Najbolji u baštini/Best in Heritage“


28.9.2018. - Ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je na svečanoj dodjeli nagrade „Utjecajni projekt 2018“ u okviru konferencije „Najbolji u baštini/Best in Heritage“ u petak, 28. rujna 2018. godine u Dubrovniku. 
 Na ceremoniji zatvaranja Međunarodne konferencije „Najbolji u baštini 2018” ministrica kulture pozdravila je sudionike s osobitim zadovoljstvom obzirom da se ovogodišnja konferencija odvija upravo u godini obilježavanja Europske godine kulturne baštine. Ispričavši se što nije mogla prisustvovati samom otvorenju, kao razlog istaknula je donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara koji je današnjim danom izglasan.

„Izglasan Zakon od iznimne je vrijednosti, a današnji dolazak u svojevrsnom je duhu konsenzusa postignutom na području očuvanja i rada na kulturnoj baštini koji je dobrodošao i u svim ostalim kulturnim institucijama“, rekla je ministrica.

Naglasila je i kako je Konferencija prilika da odamo priznanje dobrim primjerima projekata u muzejskoj djelatnosti i području kulturne baštine, a ujedno isti ti primjeri daju neiscrpnu inspiraciju. Ministrica je čestitala svima jer su već samim dolaskom dokazali velika postignuća, kao i organizacijskom timu na čelu s profesorom Tomislavom Šolom na ustrajnom radu te potpori Europe Nostre I ICOM-a.

Na kraju ceremonije zatvaranja proglašen je najutjecajniji projekt u kategoriji „Imagines“ Historic Royal Palaces „The Lost Palace", dok je u kategoriji „Najbolji u baštini“ najutjecajnijim  projektom proglašen Textiel Museum u Tilburgu u  Nizozemskoj.

Konferencija „Najbolji u baštini 2018” održavala se od 26. do 28. rujna 2018 godine u organizaciji partnerstva  Europe Nostre i Međunarodnog vijeća muzeja (ICOM), a pod pokroviteljstvom i uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Dubrovnika.