<em>Simpozij i radionica „Školovanje konzervatora-restauratora: jučer, danas, sutra“ (Split, 1. i 2. lipnja 2018.)</em>

Simpozij i radionica „Školovanje konzervatora-restauratora: jučer, danas, sutra“ (Split, 1. i 2. lipnja 2018.)


Umjetnička akademija u Splitu, Odsjek za konzervaciju-restauraciju, organizira simpozij „Školovanje konzervatora-restauratora: jučer, danas, sutra“ (petak, 1. lipnja 2018.) i teorijsko-praktičnu radionicu o inovativnim metodama i oblicima podučavanja (subota, 2. lipnja 2018.). Simpozij i radionica održat će se u sjevernome tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu (multifunkcionalna dvorana na 2. katu).


Povod simpoziju „Školovanje konzervatora-restauratora: jučer, danas, sutra“ dvadeseta je obljetnica pokretanja prvih studijskih programa konzervacije-restauracije u Hrvatskoj koja se obilježava tijekom akademske godine 2017./2018. Program skupa uključuje jedanaest predavanja tijekom kojih će se obraditi niz tema, od školovanja konzervatora-restauratora u prošlosti do izazova s kojima se danas susreću završeni studenti konzervacije-restauracije. Sva su predavanja otvorena za javnost.

Dan nakon simpozija održat će se teorijsko-praktična radionica u okviru koje će polaznici unaprijediti svoje predavačke i komunikacijske vještine. Radionicu će voditi dr. sc. Cathy Daly (University of Lincoln, College of Arts, School of History and Heritage), Shraddha Bhatawadekar (Brandenburgische Technische Universität Cottbus-Senftenberg), Sara Mazzarino (Università degli studi di Roma “Tor Vergata”, Dipartimento di Studi Umanistici) i dr. sc. Sagita Mirjam Sunara (Sveučilište u Splitu, Umjetnička akademija, Odsjek za konzervaciju-restauraciju). Program radionice koncipiran po uzoru na ICCROM-ovu ljetnu školu Communication and Teaching Skills in Conservation and Science (poveznica: https://www.iccrom.org/courses/communication-and-teaching-skills-conservation-and-science). Radionica nije otvorena za javnost.

Više o simpoziju možete pročitati na poveznici: http://www.umas.unist.hr/uncategorized-hr/dogadanja/simpozij-radionica-skolovanje/.