Otvorenje izložbe fotografija kulturne baštine Zadarske županije

Otvorenje izložbe fotografija kulturne baštine Zadarske županije


Godina 2018. proglašena je Europskom godinom kulturne baštine. Kulturna baština povezuje Europu zahvaljujući našoj zajedničkoj povijesti i vrijednostima. Ona je odraz bogatstva i raznolikosti naših kulturnih tradicija. Zajedničku kulturnu baštinu trebamo proučavati, njegovati i slaviti. No kulturna baština nije samo naslijeđe prošlosti. Ona nam pomaže da idemo naprijed i oblikujemo svoju budućnost.
 
Informacijski centar EUROPE DIRECT ZADAR (EDIC) kao projekt Europske komisije, čiji je nositelj Zadarska županija, koji ima za cilj pružiti informacije, savjete, pomoć i odgovore na pitanja vezana uz teme o Europskoj uniji u suradnji s  Foto-kino-video klubom Zadar organizira: Izložbu fotografija kulturne baštine Zadarske županije. Otvorenje izložbe održat će se u utorak 09. listopada 2018. g. u izložbenoj dvorani Državnog Arhiva Zadar, na adresi Ulica Ruđera Borkovića 1, Zadar, u 18.00 sati.
 
Izložba je rezultat suradnje EDIC-a Zadar i članova Foto kino video kluba Zadar koji su sudjelovali u izletu i obilasku nepokretnih kulturnih dobara s područja Zadarske županije. Cilj izložbe je prikazivanje i približavanje kulturne baštine koja nas okružuje javnosti na jedan novi način, kroz objektiv fotografa amatera.