Ansambl LADO © Petra Slobodnjak
" media="(max-width: 1100px)"> "> <em>Međunarodna konferencija  " class="img-responsive">

Međunarodna konferencija "Najbolji u baštini 2018." (Dubrovnik, 26. – 28. rujna 2018.)


Najbolji u baštini 2018.
Utjecajni projekti
26. ‒ 28. rujna 2018., Dubrovnik

 
Kako su nagradni programi u 2017. godini objavljivali pobjednike kategoriju po kategoriju, tako je projekt „Najbolji u baštini“ skupljao informacije i stvarao listu najboljih postignuća u području muzeja, baštine i konzervatorstva. Od 300 laureata iz 45 nagrađivanih shema, Savjetodavni odbor Udruge napravio je selekciju najinovativnijih i najnaprednijih kandidata koji su zatim pozvani na konferenciju u Dubrovniku. Predstavljajući širok spektar od 42 laureata s četiri kontinenta, konferencija će sedamnaesti put povezati autore iznimnih dostignuća sa stručnom publikom i javnosti.
 
Konferencija započinje programom IMAGINES, na kojem će se predstaviti laureati usredotočeni na upotrebu novih tehnologija i multimedije. Skup će imati mnoge sesije tipa „Q&A“, dva glavna predavanja te prezentaciju „Spotlight“ na temu programa Europske godine kulturne baštine 2018. Uz ambijent idealan za povezivanje s kolegama iz čitavog svijeta, konferencijski program nudi pregršt kulturnih, društvenih i gastronomskih događanja. Moderatori, prošlogodišnji pobjednici i ostali sudionici djelovat će kao žiri te glasati za projekt s izrazitim potencijalom za napredak – „Utjecajni projekt 2018. godine“, jedan za IMAGINES i jedan za osnovni program.
 
Skup je organiziran u partnerstvu s Europom Nostrom (uz podršku programa Kreativna Europa), Međunarodnim vijećem muzeja (ICOM), s podrškom Grada Dubrovnika, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država te pod sponzorstvom tvrtke Meyvaert Glass Engineering.Članovi ICOM-a imaju mogućnost registrirati se s povlaštenim kotizacijama.
 
Poveznice:

Program i registracija: https://www.thebestinheritage.com/conference
Više o programu: https://www.thebestinheritage.com/conference

Kontakt:

Najbolji u baštini / Europska asocijacija za baštinu 
Adresa: Trg kralja Petra Krešimira IV, 7, HR-10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 7788 248, +385 1 4550 424
E-mail: news@thebestinheritage.com
Osoba za kontakt: Luka Cipek, voditelj projekta
Internetska stranica: thebestinheritage.com