<em>Dani kulturne baštine u Dubrovniku (Rujan, 2018.)</em>

Dani kulturne baštine u Dubrovniku (Rujan, 2018.)

Grad Dubrovnik pridružio se brojnim hrvatskim i europskim gradovima u obilježavanju Europske godine kulturne baštine 2018. nizom događanja u rujnu.

Program „Dani kulturne baštine 2018. u Dubrovniku“ koncipiran je na način da su pod zajednički krov pozicionirani bogati i raznoliki programi ustanova u kulturi Grada Dubrovnika, ali i drugih partnera, dok je dio njih, poput zanimljivih predavanja i radionica, osmišljen posebno za ovu prigodu, a u skladu s ciljevima i temama Europske godine kulturne baštine 2018. prema Odluci Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije od 17. svibnja 2017. godine.

Kroz mjesec rujan dubrovačku publiku, ali i posjetitelje očekuje šesnaest glazbenih događanja; od toga dva jazz i jedan rock koncert, dok ostatak otpada na klasičnu glazbu. Četiri su izložbe, pet radionica; od toga tri namijenjene najmlađima te četiri prezentacije i sedam zanimljivih predavanja. Središnji događaj svakako je međunarodna konferencija „Najbolji u baštini“.

U programima sudjeluju: Dubrovački simfonijski orkestar, Dubrovačke knjižnice Dubrovnik s ograncima Lapad i Mokošica, Umjetnička galerija Dubrovnik, Dubrovački muzeji, Prirodoslovni muzej, Folklorni ansambl Linđo, Dom Marina Držića, Kazalište Marina Držića i Dubrovačke ljetne igre, a svojim programima manifestaciji su se priključili Zavod za obnovu Dubrovnika, Hrvatski restauratorski zavod, Društvo arhitekata Dubrovnik, udruga „Sve ostao je glazba“, Laus akademija, Turistička zajednica grada Dubrovnik i Matica Hrvatska, ogranak Dubrovnik.Za više informacija posjetite:
https://www.dubrovnik.hr/clanak.php?a=14284
http://kalendar.dubrovnik.hr/dani-kulturne-bastine/