<em>Europeana - Migracije (Zagreb, 12. rujna 2018.)</em>

Europeana - Migracije (Zagreb, 12. rujna 2018.)


Povodom Europske godine kulturne baštine 2018., Europeana - europska digitalna  platforma za kulturnu baštinu, pokrenula je novi projekt Migracije koji je započeo u ožujku 2018.

Projekt „Migracije“ ima za cilj okupiti zbirke posvećene temi migracije iz i unutar Europe. Tijekom 2018. godine, Europske godine kulturne baštine, namjera je obogatiti zbirku dodavanjem sadržaja iz institucija kulturne baštine diljem Europe. Također, Europeana će u suradnji sa galerijama, muzejima i arhivima  tijekom cijele godine, diljem Europe, organizirati „Collection Day / Dan prikupljanja“, kao zaseban događaj, na kojemu će svi građani moći podijeliti osobne predmete, fotografije, dnevnike, pisma i priče na temu „Migracije“.


Collection Day / Dan prikupljanja
Podijelite svoju osobnu priču o migraciji! 

Svi mi imamo predmete - poput slika, pisama, razglednica ili recepata – koje bismo možda podijelili i priče koje bismo ispričali o tome od kuda smo došli i što je oblikovalo naše živote. Za mnoge od nas, to uključuje naše osobne, obiteljske ili priče zajednice o migraciji i imigraciji.

Europeana, Ministarstvo kulture,Institut za migracije i narodnosti, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Hrvatska radiotelevizija pozivaju zajednice iz Zagreba i šire da podijele svoje osobne priče o migraciji – i predmete poput slika, dnevnika, videozapisa i pisama – za našu zbirku o migracijama. Mladi i stari pozvani su donijeti jedan ili više predmeta koji su dio njihove priče o migraciji i njihovih obitelji i koliko je moguće više detalja o njima.

Ako s nama podijelite svoju povijest migracija, to nam može pomoći da ispričamo doista veliku priču - priču o Europi i ljudima koji ovdje žive. Vaša priča dio je bogate i zajedničke povijesti migracija Europe, a sada se može zabilježiti i za budućnost.Više informacija možete pronaći na: https://www.europeana.eu/portal/en/collections/migration

Datum: 12. rujna 2018.
Vrijeme: 10.00 – 19.00 sati
Mjesto: Institut za migracije i narodnosti, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb