Ansambl LADO 6. srpnja nastupa u Puli

Ansambl LADO 6. srpnja nastupa u Puli


Ansambl LADO po prvi put nakon hrvatske samostalnosti veličanstvenom izvedbom samostalnog cjelovečernjeg programa vraća se Puli i to kada cijela Europa slavi godinu kulturne baštine. U dva tisućljeća starom pulskom amfiteatru, 6. srpnja izvest će program pod nazivom Ideju regruti s početkom u 21h.

Program Ideju regruti naslovljen je po poznatoj koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana, utjecajnog hrvatskog etnokoreografa i oca sadašnjeg umjetničkog voditelja Andrije Ivančana.

U programu su zastupljene koreografije nagrađivane kako na domaćim, tako i na inozemnim festivalima. Uz naslovnu koreografiju, inspiriranu običajima odlaska mladića u vojsku, Ansambl LADO po prvi put u svojoj povijesti predstavlja tradicijsku baštinu otoka Cresa (Orlec) i Murtera (Jezera) te moravskih Hrvata, etničke skupine koja je bježeći pred Turcima, većinom s područja Banovine i Korduna, u 16. i 17. stoljeću naselila južnu Moravsku u današnjoj Češkoj.

Koncert Ansambla LADO u pulskoj Areni održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Više o događanju LADO u Puli
Ulaznice: Ticketshop
Facebook event