Poziv za Priče o europskoj baštini / Call for European Heritage  Stories

Poziv za Priče o europskoj baštini / Call for European Heritage Stories


 
Poziv za Priče o europskoj baštini pilot je inicijativa programa Dana europske baštine (EHD) kojoj je namjera identificirati europsku dimenziju kulturne baštine i rada na baštini koji poduzimaju zajednice u Europi.
­­
Ujedno je Poziv za Priče o europskoj baštini i jedna od ključnih inicijativa u sklopu Europske godine kulturne baštine 2018., organizirane pod dvama sloganima: „Europska godina kulturne baštine:  Umjetnost dijeljenja“ i „Naša baština: gdje prošlost susreće budućnost“.

U okviru zajedničke vizije zajedničkih europskih vrijednosti, Poziv je također otvoren za dobitnike Nagrade EU-a za kulturnu baštinu / Nagrade Europa Nostra i lokalitete s Oznakom europske baštine.
 
Poziv za Priče o europskoj baštini uzbudljiva je prilika da ispričate priču o Europi i Vašoj kulturnoj baštini, ali i o tome što radite. Kao dio nastojanja da prepoznamo važnost vas kao lokalnih organizatora uključenih u Dane europske baštine, rado ćemo vas upoznati s prilikom da aplicirate za financiranje u ograničenom Pozivu koji je nastao u sklopu proslave Europske godine kulturne baštine. Donesena je odluka da se s Pozivom nastavlja svake godine.
 
Ako imate priču koju želite ispričati i/ili koja bi mogla koristiti dodatna sredstva, ispunjavate uvjete za apliciranje te potencijalno možete dobiti sredstva u iznosu od 10.000 € za vaš projekt/aktivnost/događanje. Provjerite ispunjava li vaš projekt uvjete za dodjelu bespovratnih sredstava i ispunite obrazac za prijavu na Portalu Dana europske baštine, do ponoći CEST (srednjoeuropsko ljetno vrijeme) 20. svibnja 2018. koristeći sljedeću poveznicu: www.europeanheritagedays.com/European-Heritage-Stories/.
 
Molimo, imajte na umu da su kriteriji za ispunjavanje uvjeta samo za objavljivanje Priče na web stranici različiti od onih za apliciranje za dodjelu bespovratnih sredstava. Sve Priče koje ispunjavaju uvjete bit će promovirane na web stranici Dana europske baštine bez obzira na to jeste li aplicirali za potporu ili ne.
Ako aplicirate za dodjelu bespovratnih sredstava i vaš projekt (Priča) bude predodabran, od vas će se zatražiti da pošaljete detaljniji proračun i projektni prijedlog do 31. srpnja 2018.
 
Autori priča odabranih za potporu bit će obaviješteni do 21. rujna 2018.
 
Dani europske baštine velika su prilika da vaš projekt dobije veću vidljivost, budući da će odabrane Priče biti istaknute na portalu Dana europske baštine i promovirane putem njihovog biltena i društvenih medijskih kanala.